Ekonomi

Clear Channel Outdoor ilk çeyrekte gelir beklentilerini aştı

SAN ANTONIO – Açık hava reklamcılığında küresel bir lider olan Clear Channel Outdoor Holdings, Inc. (NYSE: CCO), 31 Mart 2024’te sona eren ilk çeyrek için analist beklentilerini aşan bir gelir artışı bildirdi.

Şirket, 478,45 milyon dolarlık konsensüs tahminini aşarak 481,8 milyon dolarlık konsolide gelir açıkladı. Bu rakam geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla %10,1’lik, döviz kuru hareketleri hariç tutulduğunda ise %9,3’lük bir artışı temsil ediyor.

Şirketin CEO’su Scott Wells güçlü performansı, satılan pazarlar ve döviz kurlarındaki hareketler hariç tutulduğunda Amerika, Havaalanları ve Avrupa-Kuzey segmentlerindeki rekor sonuçlara bağladı. Wells, “Geçen yılın sonlarında gördüğümüz trendler, Amerika iş segmentimizde tüm bölgelerdeki ve temel dikey alanlardaki reklamverenler arasında artan talep de dahil olmak üzere, ilk çeyrekte büyük ölçüde devam etti” dedi.

Clear Channel Outdoor, 2024 yılının ikinci çeyreği için konsolide gelirin 547 milyon ila 572 milyon dolar arasında olmasını bekliyor; bu da %3 ila %8 arasında bir büyüme anlamına geliyor. Şirketin 2024 yılının tamamı için beklentileri, devam eden faaliyetlerden elde edilen zarar ve Düzeltilmiş Faaliyet Fonu (AFFO) hariç olmak üzere, önceki tahminlere göre değişmedi. Güncellenen tam yıl beklentileri, bir önceki yıla göre %3 ila %6’lık bir artışı yansıtan 2,2 milyar ila 2,26 milyar dolarlık bir konsolide gelir aralığını içeriyor.

Clear Channel Outdoor’un ilk çeyrek performansı, Amerika gelirlerindeki %5,8’lik artış ve Havaalanları gelirlerindeki %43,0’lük önemli bir sıçrama ile desteklendi. Avrupa-Kuzey de %8,5 veya döviz hareketleri hariç %5,9’luk bir artış kaydetti. Şirketin kârlılığı artırmaya, teknolojiye yatırım yapmaya ve reklam erişimini genişletmeye odaklanan stratejik planı meyvelerini veriyor gibi görünüyor.

Şirketin borç faaliyetleri arasında 865,0 milyon dolarlık Kıdemli Teminatlı Tahvil ihracı ve elde edilen gelirin Vadeli Kredi Tesisi kapsamındaki borçların ön ödemesinde kullanılmasının yanı sıra vadeleri uzatan ve Avrupa’da gelecekteki birleşme ve satın alma süreçleri için esneklik yaratan yeniden finansman faaliyetleri de yer aldı.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Clear Channel Outdoor’un bilançosunu aktif bir şekilde yönetme ve stratejik planını uygulama konusundaki kararlılığı, şirketi yıl boyunca büyüme sağlamaya devam edecek şekilde konumlandırıyor. Wells sözlerini şöyle tamamladı: “İşimizde gördüğümüz eğilimler konusunda olumluyuz ve bu yıl büyüme sağlama yolunda ilerlemeye devam ediyoruz.”

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-uludere.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu